Kosta boda Husgud uhv ed-23

Kosta boda Husgud uhv ed-23

Gjuten och dekormålad på Kosta Glasbruk. Begränsad upplaga 300 exemplar.

Husgudarna följde Ulrica genom livet. De första formade hon i lera långt innan hon började med glas. Då var de större och ofta svarta. Men när hon sedan valde att hänge sig helt åt glaset släppte hon också in ljuset och livsglädjen på ett nytt sätt. Med åren har det hunnit bli en stor familj av husgudar, uppskattade inte minst bland våra många samlare av Ulricas konst.
Staffan Bengtsson (som i böcker, utställningar och tv-filmer följt Ulrica genom åren) berättar att hon betraktade sina husgudar som sällskapsdjur, som hon gärna omgav sig med i ateljén när hon arbetade.
- Konstnärens arbete är ju ofta ett ensamgöra men för att mildra ensamheten gjorde hon de där figurerna och placerade ut lite varstans i sin närhet. Med radions och de här figurernas hjälp blev dagarna mindre långa. Själv kallade hon dem kärleksfulla skogsgudar. Jag tror de gav henne något slags skydd mot världens ondska och dumhet, berättar Staffan Bengtsson.


Pris 2 800,00 kr

Hos oss vågar du handla online
   Alltid personlig service med genomgång av din önskade beställning.
   Du får alltid ett korrektur innan beställningen blir bindande.

Beräkna pris

Antal  (Minsta antal 1 st)

Totalt pris
kr


Prisspecifikation
Fråga oss om produkten

st

   0760 28 71 07
   pia@eurohearts.seKosta Boda

Kosta Boda är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Teknik och känsla har förfinats i hjärtat av Smålands skogar ända sedan 1742. Deras glas är färgstarka, modiga, underfundiga och provocerande. Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion.


Visa samtliga produkter från Kosta Boda
Artikelnummer 7540055
Vikt 0.82
EAN 7321646102907
Ursprung Sweden
Prisinformation Alla priser är SEK exkl. moms.